Cardiologie

Wat wij doen

In het hart-longcentrum van Noordwest Ziekenhuisgroep bieden wij gespecialiseerde hoogwaardige cardiologische zorg. Wij werken intensief samen met onze MSNW collega specialisten longziekten. Wij bieden veel behandelingen (o.m. cardioversie, dotterbehandeling, hartfalenbehandeling, ICD-implantatie, pacemakerimplantatie). Tevens leiden wij co-assistenten op en artsen-assistenten die in opleiding zijn voor cardioloog. Medisch wetenschappelijk onderzoek neemt een belangrijke plaats in bij het hart-long centrum. Met dit onderzoek willen wij meer kennis verkrijgen over de resultaten van nieuwe behandelmethoden. Wij zijn werkzaam in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Den Helder en op Texel.

We zijn trots op

Wij zijn er trots op dat wij in een topklinisch opleidingsziekenhuis werken, onze behandelingen voeren wij uit op het niveau van academische ziekenhuizen. Wij staan op de officiële Witte Lijst van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie voor de behandeling dotteren en ICD-implantaties. Wij hebben zes cardiologen die gespecialiseerd zijn in dotterbehandelingen. Het aantal complicaties bij dotteren is zeer sterk gedaald de afgelopen jaren. Ons hart-longcentrum staat bekend om de kwaliteit van zorg.

We werken samen met

Wij werken samen met medisch ondersteunend personeel van zowel MSNW als van de Noordwest Ziekenhuisgroep. In de regio werken wij samen met het VU Medisch Centrum Amsterdam en met het Rode Kruis Ziekenhuis.