Urologie

Wat wij doen

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de urinewegen bij de man of vrouw (nieren, urineleiders, blaas en plasbuis) en de mannelijke geslachtsorganen. De uroloog houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van aandoeningen van deze organen en voert ook operaties uit.

Ons team heeft alles in huis om ‘oncologische topzorg’ aan te bieden. Zo zijn wij uitgerust met de allernieuwste behandeltechnieken ‘State of the Art’ en werken wij met een casemanager die het vaste aanspreekpunt is en wordt elke patiënt besproken in het multidisciplinair overleg. Wij behandelen dichtbij huis voor blaas- nier- of prostaatkanker. Wanneer dat nodig is verwijzen wij door naar een Academisch Ziekenhuis.

We zijn trots op

Ons team heeft in de ‘Patiëntenwijzer Prostaatkankerzorg’ van de ProstaatKankerStichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, een groen vinkje gekregen voor de prostaatkankerzorg. Hiermee voldoen wij aan vastgestelde voorwaarden, die zijn gebaseerd op wat patiënten met prostaatkanker belangrijk vinden en die zijn afgestemd met de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen.

Wij bieden in Alkmaar topklinische zorg. Dit wil zeggen dat de uroloog naast een groot aantal routinebehandelingen ook ingrepen op academisch niveau verricht, zoals laparoscopische chirurgie, blaasvervangende operaties en microchirurgische hersteloperaties. Als opleidingsziekenhuis leiden wij ook urologen op en doen wij wetenschappelijk onderzoek.

We werken samen met

Wij werken zeer nauw samen met het Nederlands Kanker Instituut, het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, het Dijklander Ziekenhuis en het Rode Kruis Ziekenhuis. Voor onze opleidingstaken werken wij samen met VUmc.